Interns at TaalBoost

On August 8th and 9th, the intensive Level 2 course at TaalBoost was boosted by two amazing students (and future teachers) of Dutch language and culture, Patrycja from Poland and Ivelina from Bulgaria. They did the 2-day internship at TaalBoost as a part of the summer course for international students in Gent (Belgium) that they are attending with 120 other students of Dutch language from all around the world. The course is organised by the University of Gent in cooperation with the Dutch Language Union.

The click between the group and Patrycja and Ivelina was instantaneous. Everybody had a lot of fun and learned from each other. And that speaks volumes about Patrycja's and Ivelina's future careers as Dutch language teachers. You can read more about their impressions (in Dutch) here:

Toen we hoorden dat we stage zouden kunnen lopen bij TaalBoost kwam meteen de realisatie dat we er twee geweldige dagen van kunnen maken. En teleurgesteld waren we niet.

Het was voor ons een mooie ervaring om de lessen van zo’n goede NT2-docent als Mirko te observeren. Zijn lessen zijn magisch: goed voorbereid, gevarieerd (dankzij verschillende werkvormen), vol van spreekoefeningen en van leuke spelletjes zoals Kaart! Woord! Bel! Mirko heeft al veel jaren ervaring met lesgeven achter de rug en hij kan makkelijk het evenwicht vinden tussen sterk en krachtig doceren en een vriendelijke omgeving. We konden aan de lessen meedoen en ook veel oefeningen met de cursisten samen nakijken.

We zullen helemaal niks toevoegen aan deze lessen, ze bevatten gewoon alles om een succes te bereiken. Bovendien kregen we ook veel nuttige tips voor ons toekomstige werk als docenten Nederlands. Dankzij TaalBoost zijn we nu een stap verder op onze weg om een docent te worden.
— Ivelina Raykova Patrycja Salamon
Mirko CvetkovicComment